Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KOZMETIKA - Holisztikus masszázs

 

Holisztikus masszázs!holisztikus-masszazs.jpg   

 

A holisztikus kifejezés a görög holos szóból ered, jelentése teljes egész.

A holisztikus szemlélet az embert Egésznek tekinti, feltételezi a test, a lélek, a szellem egységét.

A holisztikus masszázs alkalmazható:

- Krónikus feszültség vagy stressz állapot, krónikus fáradtság esetén,

- Emésztési panaszok esetén

- Ízületi és gerincfájdalmak esetén

- Immunrendszer erősítésére, nyirokrendszer keringésének helyreállítására

- Várandós kismamáknál

- A várandósság első felében : általában a kismamákban sok félelem van/hogy elveszítheti jó alakját,félelem a szüléstől,kételyek, hogy megfelelő anyuka lesz-e stb./

A holisztikus masszázs segít feloldani a félelmet, felébreszti az örömöt , így a várandósság  folyamatos örömmé válik.


Mit jelent a holisztikus masszázs?

Pszichológiai  szempontból  minden érzelmi probléma, minden betegség és konfliktus, minden negatív ,agresszív gondolat vagy érzés lenyomatot hagy a testben, és ha ezek közül egyszerre többféle is jelen van ,akkor a testben úgynevezett energetikai blokkok jönnek létre..  Ezek  a blokkok mintegy „páncélként „ jelennek meg, amelyek azt eredményezik, hogy az ember teljes mértékben elveszíti saját magát. Azaz nincs egész ember, hanem csupán részei vannak : életének különböző  területein különféle diszharmóniák jelenhetnek meg, legyen az rossz közérzet, nem kielégítő családi egyéb kapcsolatok, nem megfelelő munkahely s végső esetben krónikussá vált testi panaszok.

 

A holisztikus masszázs feladata, hogy visszaállítsa az ember egységes állapotát, megszüntesse a részek különállóságát. A lágy pulzáló mozgás ,   feloldja a „páncélt” amelyet a blokkok képeztek , így a test a lélek, és a szellem újra teljessé válhat.

 

Fontos tudnivaló a holisztikus masszázsról, hogy ez nem elsősorban a klasszikus értelemben vett masszázs, sokkal inkább nevezhető test  orientált  pszichoterápiának. A holisztikus masszázs ugyanis három területen dolgozik : a személyiség  fejlesztésével/szellem/, a blokkolt érzelmekkel/lélek/,  és a testtel.

Nagyon gyakran masszírozás közben olyan emlékképek, érzések  törnek felszínre, amelyek valamikor régen rekedtek meg a tudattalanban. A tudatba emelés által a kliens képessé vélik az érzések megértésére, és a megértés által a megoldásra is.

 

tc_salon2.jpg 

 

A masszőr és a kliens együttműködése elengedhetetlen.

A testen különböző ritmusokat, hullámokat visz végig a terapeuta. A ringató, simogató és vibráló mozgáson keresztül a test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtől a lábig hat.

A masszőr feladata nem csak abból áll, hogy visszaadja a kliense számára az egészség érzését, hanem hogy megtanítsa arra, hogy hogyan tud olvasni a testi jelekből.

A kezelés során a masszőr kérdéseket tesz fel arra irányulóan, hogy milyen érzések bukkannak fel az egyes testrészek blokkjainak megtalálásakor.

Itt fontos megjegyezni, hogy minden testrész, terület meghatároz egy életfunkciót, témát, mely utal a testi zavar valódi okára.

 

A holisztikus masszázs simogató, ringató, a hullámoztató, finom energetikai masszázstechnika, melynek gyógyereje a „gyengeségéből” adódik.

 

 

szolgaltatsok01.jpgKosela Erika

holisztikus masszőr

Mesterkozmetikus

 

Kezelés előzetes bejelentkezés alapján történik!

06-20/554-41-39 A SZÁMOM MEGVÁLTOZOTT !!

Minden kedves gyógyulni vágyót szeretettel várok!

 

 

masszor-oklevel.jpg